Vad hände med Terrance Watanebe?

Det finns några personer som utgör en alldeles extra utmärkande del av spelhistorien, på grund av att de har åstadkommit något speciellt eller ovanligt. Många av de ovanliga händelserna utspelar sig naturligtvis i Las Vegas. Det kan röra sig om många olika saker, och ofta kan det förstås röra sig om något som är extraordinärt bra eller skickligt utfört.

Men den här gången handlar det om en särskilt stor förlorare. Det rör sig om Terrance Watanabe, en företagsägare, som spelade ganska intensivt under ett år, kan man säga. Det var intensivt på flera sätt. För det första kan man väl säga att han spelade mycket. För det andra förlorade han mycket. Nästan 127 miljoner dollar förlorades inom loppet av ett år. Det är nästan otroligt, men det är också sant! Terrance Watanebe var tvungen att använda stora delar av sin förmögenhet till att betala sina spelskulder.

Vem var han?

Som tur är hade han en del pengar att falla tillbaka på. Han ägde ett familjeföretag med stora omsättningar. Pengarna gick att betala, men det är en annan sak som har påverkat Watanebe då han är osams med casinons ägare om vem som bär skulden till den stora förlusten. Det kan verka som en person med otroligt dålig självinsikt. Det låter vi vara osagt hur det är med den saken, men vad som är säkert är att han har lärt sig en läxa från sitt intensiva spelår. Något dylikt kan han rimligen inte ta sig för att göra igen – då skulle bilden av hans undergång glimta farligt nära en verklighet. Historian om Terrance Watanebe är unik på grund av hans enorma förlust, lyckligtvis hade han kapitalet att även betala tillbaka sina skulder men alla har inte den möjligheten.