Nintendos påverkan på populärkulturen

När nintendo släppte släppte NES under 80-talet fick den snabbt en stor kulturell påverkan. Alla barn ville ha en och spelen adapterades till andra medier, något vi märker än idag.

Pixelgrafik

Även om pixelgrafik inte på något sätt ägs eller skapades av Nintendo så kan deras del det hela knappast överdrivas. Många gånger är det just NES med sina 8 bitar som man emulerar när man gör pixliga spel idag.  Det behöver inte handla om direkta kopior på något sätt men man skulle ändå kunna tro att grafiken i många olika nutida spel var tagna från en nintendoklassiker.

Pokemon

Pokemon blev snabbt ett av de populäraste spelen som släpptes till Gameboy och har sedan dess bara växt och blivit ännu större. Spelen inspirerade kort därefter en tv-serie som även den blev en otrolig hit. Sedan kom ett samlingskortspel som snabbt spelade på skolgårdar världen över.Än idag sänds tv-serien som nu är inne på den femte serien och 18 säsongen.

Supermario

Under årens lopp har Mario kanske framförallt dykt upp i en mängd andra spel från Nintendo men även på på den lilla och stora skärmen i form av filmer och tv-serier.Totalt sett så har det sänts 7 stycken tv-serier baserade på Mariovärlden. Filmen däremot var ingen succé varken ekonomiskt eller hos kritikerna.

Musiken

Precis som med pixelgrafiken så har spelmusiken från NES-eran fått ett uppsving. Musikstilen heter chiptune och går ut på att skapa musik genom att utnyttja olika apparaters ljudchip. Vissa använder istället för de fysiska enheterna emulatorer som är gjorda för att emulera till exempel NES.