Poker – en klassiker

Poker är ett klassiskt spel och rötterna kommer troligen från ett persiskt kortspel från 1500-talet. Det moderna pokerspelet uppkom av en okänd uppfinnare i 1820-talets New Orleans.

Stommen till spelet finns bland olika europeiska kortspel samt det persiska kortspelet. Ett troligt scenario är att franska nybyggare i New Orleans lärde sig spelet av persiska sjömän. De franska pionjärerna vidareutvecklade sedan spelet.

Pokerhistorien kan delas upp i tre perioder, Draw poker, som var populärt fram till 1920-talet och följdes sedan av Seven-Card stud som varade ända fram till slutet av 1970-talet. I början av 1980-talet tog Texas Hold’em över stafettpinnen. Numera kan man spela poker såväl live som online. För aktuella pokerspel live och online kan man gå in på Superbloggen och läsa mer. Superbloggen tipsar om det som händer idag och kommande event blandat med andra spel och personliga inlägg om egna erfarenheter.I alla pokerspel används en vanlig kortlek med 52 kort där korten rankas från ess, kung, dam, knekt samt alla nummerkort från 10 ner till 2, följt av ess igen. Esset räknas både som högst och lägst. Alla sviterna, hjärter, spader, ruter och klöver, är värda lika mycket. Utifrån de kort som varje spelare får ska man skapa den bästa handen där Royal Flush, från ess ner till 10 från samma svit, är värt mest och statistiskt sett svårast att få. Straight Flus är fem kort i samma svit i fallande ordning. Fyrtal är fyra kort av samma värde medan Kåk innehåller ett par och en triss. Färg, Stege, Triss, Två Par, Ett Par och till sist Högsta Kort om ingen annan har lyckats med någon av de andra kombinationerna. På exempelvis Poker.se finns mer information för den som vill lära sig att spela poker. Där finns det en pokerskola som innehåller det mesta för att enkelt lära sig att spela poker, live som online, som spelrecensioner, information om aktuella live-turneringar samt pokerskola med strategier, turneringspoker och onlinepoker.