Pokerspel på Nintendos enheter

Nintendo har länge haft en stor mängd spel i sin katalog och bland dem finns det faktiskt ett och annat pokerspel. Visst, spelen i sig kanske inte har samma fanbas som Mario men poker i stort kan absolut tävla med den italienske rörmokaren när det kommer till spelare. 

DS

Nintendo DS har till exempel sett sin andel av pokerspelen med titlar som “World Championship Poker Delux Series”. Spelet innehåller flera olika pokertyper med alltifrån Texas Hold’em till femkort och videopoker men även lite andra kortspel så som Black Jack.Det finns även möjlighet till trådlöst multiplayer-spel med upp till sex deltagare. Tyvärr så går det dock inte riktigt hela vägen och erbjuder onlinespel för riktiga pengar. Är man intresserad av det är det bättre att gå till en dedikerad aktör så som Full Tilt Poker. Inte heller andra spel på plattformen så som World Poker Tour: Texas Hold’em som är det officiella spelet från WPT innehåller spel annat än mellan kompisar.

Wii

Även på Nintendo Wii så finns det några alternativ. För nedladdning finns till exempel Texas Hold’em poker, ett spel där du får sitta runt ett virituellt pokerbord spelande med dina Mii figurer. Här kan du dessutom spela online, även om det inte är för riktiga pengar. Tillsammans med upp till fem av dina vänner kan du spela spel, sätta upp turneringar eller delta i officiellt uppsatta sådana.Precis som på Nintendo DS så finns även här flera versioner av World Championship Poker, denna gången med Howard Lederer. En av världens bästa pokerspelare som har vunnit två stycken World Series of Poker armband, den högsta äran en pokerspelare kan få.