Sådant vi gillar med spel i allmänhet

Spel i alla möjliga former är ett bra sätt att fly verkligheten för en stund. Inte alls för att verkligen behöver vara speciellt jobbig, utan enbart för att få en chans att tänka på något annat ett tag, någonting som alla människor behöver då och då. Olika människor gillar dock olika typer av spel, men vad är det då vi generellt brukar gilla med spelen? Vi har gjort en enklare granskning. Häng med!

Humor

En stor skara spelare gillar spel med mycket humor i. Dessa spel är ofta, men inte uteslutande, lite enklare än andra spel och handlar mycket om att snabbt kunna sätta sig in i ett det och ha en trevlig stund. Vare sig det rör sig om data-, tv-, kort-, eller sällskapsspel så genomsyrar detta tänk många utav spelen och riktar sig därför till ett stort antal spelare världen över. Det enda som är tråkigt med denna typ av spel är att de brukar tendera att ha en lite kortare livslängd innan de blir tråkiga och man lämnar dom bakom sig för gott.

Nostalgi

Spelnostalgi existerar främst inom tv- och dataspelsvärlden, men förkommer självfallet också inom andra typer av spel. Att få återuppleva spel som man kämpat länge och väl med i sitt förflutna är någonting som fungerar som en tidsmaskin för många, något som snabbt förflyttar en tillbaka till barndomens glada dagar, om än bara för några timmar.

Spänning

Precis som många älskar spännande filmer så gör många spelare även detsamma när det gäller spel. Det kan handla om spel med en storyline som är riktigt bra och som gör att man spelar vidare för att låsa upp nästa del i denna. Det kan också handla om spel som är spännande på ett helt annat sätt, nämligen på det adrenalinstinna viset. Ju närmare du kommer till att lyckas tycks blodet pumpa runt lite snabbare i dina ådror och när man väl är ända i mål är det oftast en högst förlösande känsla! Inom spänningskategorin så hittar vi självfallet även skräckspelen, som är högst spännande att spela, något som alla vet om som någonsin testat på att spela ett Resident Evil-spel eller varför inte Silent Hill!

Utmaning

Vissa spelare älskar att utmanas av ett spel till toppen av sin förmåga och vidare. Spel som får en att svettas varje sekund och pressa sig till sitt yttersta. Konsolspel som Dark Souls, som är extremt svåra att klara ut, har därför blivit väldigt omtyckta av denna kategori av spelare, något som utvecklarna har insett. Något annat som också är minst lika utmanande som svåra konsolspel, är att spela mot andra. Multiplayer spel där du möter andra människor är förmodligen så utmanande som spel kan bli, då ditt motstånd ständigt förbättras och förändras med tiden. Det är även denna spelarkategori som ligger närmast uttrycket “hardore gamers”, vars individers identiteter ofta är starkt sammankopplade med spel av olika slag.

Rollspelande

Rollspelaren tar verklighetsflykten ett steg längre och älskar att få byta ut sin egen vardag emot att kliva in i vad som ofta handlar om ett episkt äventyr, vare sig det handlar om magi och fantasy, eller hårdkokt sci-fi. Det enda man får passa sig för om man tillhör denna kategori av spelare är att fastna alltför hårt i den påhittade världen, så att man helt enkelt inte glömmer bort att leva sitt eget liv likaså.